Toshiba a lansat imprimanta care sterge tonerul de pe hartie

S-a inventat imprimanta care sterge documentele!

imprimanta_Toshiba_sterge_tonerul_si_printeaza
Imprimanta care sterge tonerul construita din doua module

Toshiba a lansat un model de imprimanta cu un sistem eco-friendly care poarta numele de Intelligent Green MFP Technology si promite sa contribuie semnificativ la economisirea hartiei din cadrul companiilor sau a firmelor care folosesc imprimanta la un nivel mai ridicat decat cel casnic.

Secretul acestei imprimante care sterge si recicleaza de pana la cinci ori hartia folosita, consta in faptul ca este construita din doua module, unul care printeaza –  Studio 306LP MFP si unul care se ocupa de stergerea tonerului, scanarea foilor si ordonarea acestora dupa ce au fost curatate – Studio RD30.

Tonerul folosit de aceasta imprimanta este unul special creat ca sa poata fi curatat de pe paginile printate la o temperatura foarte ridicata, iar optiunea de a putea scana documentele inainte de stergere a fost introdusa ca o masura de siguranta in cazul unui document considerat important.

In cele din urma, intotdeauna va exista o nevoie pentru a imprima documente. In scopul de a face acest lucru posibil in timp ce conservam si resursele, unele companii au venit cu ideea unei hartii care poate fi stearsa si refolosita. Singura problema cu care s-au confruntat a fost faptul ca hartia respectiva costa semnificativ mai mult decat o foaie de A4 tipica, si are o durata de viață limitata. Astfel, technologia lor nu a decolat.

Cu acest sistem, insa, nu se distruge hartia, iar Toshiba sustine faptul ca folosind-o chiar si de cinci ori, se observa o reducere de 57 % din totalul emisiilor de CO2 ale sistemului realizat.